TKD klub Fenix Visoko: Mlada, stručna, raspoložena i spremna ekipa za velike rezultate!

TKD klub Fenix Visoko jedan je od najmlađih borilačkih sportskih kolektiva na području Visokog i Bosne i Hercegovine. Mladu, stručnu i raspoloženu ekipu za velike rezultate, posjetili smo u subotu, 3. februara u sportskoj sali Partizan na prvom ovogodišnjem treningu nakon zimske pauze.

Belmin Osmanbegović – glavni trener kluba je, tokom razgovora za RTV Visoko, javnost informisao da je TKD klub Fenix osnovan u martu 2022. godine te da je u veoma kratkom proteklom periodu ostvario zapažene rezultate i osvojio veliki broj trofeja.

Pojasnio je da klub trenutno broji oko 120 članova uz intenciju konstantnog omasovljavanja, a u narednom periodu slijede treninzi na još dva novootvorena punkta.

Kako je naveo, treninzi su se do sada odvijali u Topuzovom Polju (prostor Helena) i u centru Visokog u sportskoj sali Partizan, a u narednom periodu slijede treninzi u sekcijama Porječani i Moštre, gdje, također, vlada velika zainteresovanost za ovu drevnu olimpijsku borilačku vještinu.

Osmanbegović je posebno ponosan na činjenicu da je klub ojačao i u svim organizacijskim segmentima, a veliki broj asistenata omogućio je još studiozniji rad sa svim takmičarima i članovima kluba, tako da je, sasvim prirodno, pojačan fond treninga na većem broju lokacija u Visokom.

Najavio je u mjesecu aprilu pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda i to u organizaciji sa vrhunskim majstorom i prijateljem kluba Muhamedom Kahrimanovićem, a ovaj događaj, o kojem će detalji biti precizirani u narednom periodu, svakako će biti jedan od najzanimljivijih u našem gradu kada je tekuća godina u pitanju.

Porazgovarali smo i sa asistentima, članovima i takmičarima kluba Harunom Zukićem, Ajlom Lemeš, Hanom Džafo i Zlatkom Hrnjićem, koji nisu krili zadovoljstvo uz poruku da su rezultati u proteklom periodu uvertira za još uspješnija ostvarenja u bliskoj budućnosti.

Uputili su poziv zainteresovanima da se pridruže ovoj sjajnoj sportskoj porodici i da treniraju uz prelijepo druženje i nezaboravne uspomene.

TKD klub Fenix Visoko nastavlja sa intenzivnim pripremama za brojne izazove na domaćoj i međunarodnoj sceni, a mi se nadamo da će ove mlade nade u narednom periodu zablistati punim sjajem na visočkom sportskom nebu.

Slaven Mirković

visoko-rtv.ba