Remi Bosne i Zrinjskog, igrači iznenadili navijače poklonima

U prvom kolu drugog dijela sezone za rukometaše u Prvoj ligi FBiH, visočki rukometaši su na domaćem terenu ugostili Zrinjski iz Mostara, ekipu sa kojom su na otvaranju ove sezone remizirali u Hercegovini, a u ovaj meč su ušli kao blagi favoriti bez obzira na neigranje povrijeđenih Hamze Karavdića i Seada Sirče.

Ipak, Zrinjski se i ovoga puta pokazao kao veoma nezgodan protivnik, jer je tokom cijelog meča bio ravnopravan protivnik Bosni. Prvo poluvrijeme je završeno neriješeno 14:14, da bi u nastavku gostujući tim zaigrao znatno bolje i stvorio opipljivu prednost. Igrači Bosne, nošeni navijanjem sa tribina uspjeli su preokrenuti rezultat, no ne i prelomiti meč u svoju korist. Mostarci se nisu predavali te su na kraju imali čak i napad za pobjedu, no na sreću Bosne nisu ga realizovali, tako da je utakmica završena bez pobjednika 26:26.

Na kraju, navijači su igrače nagradili aplauzima, dok su imali i poruku za Upravu, čijim radom nisu zadovoljni.

Vrijedi istaći i lijep gest visočkih rukometaša, koji su se samoinicijativno organizovali te iznenadili navijače prigodnim poklonima, odnosno majicama i dresovima.

Neven K.