Brojne aktivnosti za TKD Kolektiv Bosna Rudar (Foto)

BROJNE AKTIVNOSTI ZA TKD KOLEKTIV BOSNA RUDAR

INTERNI SEMINAR ZA SVE TRENERE I ASISTENTE TAEKWONDO KOLEKTIVA BOSNA – RUDAR

Kao što smo najavili, dana – 03.03. 2024. godine (nedjelja) – održan je interni seminar za sve naše trenere i asistente.

Predavač u sklopu seminara bila je i magistrica psihologije Ilma Omerhodžić.

Ilmi želimo da se zahvalimo na izdvojenom vremenu i značajnom doprinosu za naš kolektiv. Nadamo se da ćemo u skorije vrijeme imati još saradnji, te da pravimo ovako lijepe priče u sklopu seminara i radionica, za dobrobit naših članova.

Poslije predavanja psihologa, uslijedila je pauza za ručak, a nakon toga prezentacija osnovnih sudačkih pravila. Prezentaciju je držala članica našeg kolektiva Naida Durak koja je licencirani sudac ispred Taekwondo Saveza BiH.

Pored Naide, svoj doprinos je dao i Adnan Kozlo – jedan od trenera Taekwondo Kolektiva Bosna – Rudar. On je prezentovao pravila sportske borbe i same situacije koje bi se mogle desiti u borbi, te rješenja za iste.

Poslije je uslijedio praktični dio gdje su asistenti i treneri zajedno sa trenerom Kerimom Ahmedspahićem odradili detaljno poomsae i tehnike.

I na kraju, na samom sastanku to jeste za okruglim stolom, predsjednik kolektiva Edin Kajević je sumirao utiske, zahvalio se svima koji su prisustvovali, a kao znak podrške i potpore našim trenerima i asistentima dodijeljenje su trenerke, majice i doboci kako bi svi imali istu uniformu.

Predsjendik kolektiva Edin Kajević je najavio i mnoge druge aktivnosti i događaje koji će biti u organizaciji Taekwondo Kolektiv Bosna Rudar .

PROJEKCIJA FILMA ZA DJECU I ODRASLE

Preko 150 članova Kolektiva Bosna-Rudar na projekciji filma za djecu i odrasle

Najmasovniji taekwondo kolektiv u BiH, TKD Kolektiv Bosna-Rudar, u subotu je posjetio kino cineplexx i SC Safet Zajko sa svojih 150 članova i 10 trenera.

Ovaj izlet služio je za zbližavanje sa novim članovima, a ekipu su predvodili treneri sa svih sekcija i gradova u kojim kolektiv radi i opstaje.

Iz uprave najavljuju još ovakvih aktivnosti i još mnogo vanrednih aktivnosti koje se sprovode svaki vikend.

OKUPLJANJE PERSPEKTIVNIH SPORTISTA

Proteklog vikenda, tačbije u subotu, u dvorani taekwondo kluba Novi Grad u Sarajevu, upriličen je prijem i trening za perspektivne članove taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.

U ovom timu se nalaze i dva člana našeg kolektiva, Amina Hrvat i Fahrudin Adilović.

Povod prijema je bila podjela reprezentativne opreme (trenerke, majice, patike, jakne, torbe), kako bi naši reprezentativci bili jednobrazni što će se vidjeti na slici.

Čestitamo našim takmičarima na trudu i radu kako za klub tako i za reprezentaciju, i nadamo se da će opravdati poziv selektora i trenera reprezentacije BiH u taekwondou.

Hvala taekwondo savezu Bosne i Hercegovine na konstantnom ulaganju za našu djecu, kako na ovoj opremi tako i na G turnirima na koje ce ići u sastavu reprezentacije.

NIŠTA KOPIJA, SAMO ORIGINAL

VAŠ TAEKOWNDO KOLEKTIV BOSNA RUDAR!