KUP NSZDK: NK Vareš – NK Bosna 6:2

KUP NSZDK: Juniori NK Bosna se osramotili u Varešu

U prvom kolu Kup takmičenja u NSZDK nogometaši Bosne su gostovali u Varešu kod istoimene ekipe NK Vareš i doživjeli pravu rezultatsku blamažu. Istina, stručni štab se odlučio da na ovu utakmicu povede juniorski tim obzirom da se u subotu igra derbi prvenstva u Visokom protiv FK Famos koji je prvi na tabeli, ali to nije alibi za visok poraz od ekipe koju je NK Bosna u pripremnom dijelu pobijedila sa 6:0.

Omanović je već u drugoj minuti doveo Bosnu u vodstvo od 0:1, ali ta prednost se održala samo tri minute kada Rapić pogađa za 1:1. Nakon izjednačenja domaći potpuno preuzimaju inicijativu i Ajanović iz penala pa ponovo Rapić odvode svoj tim na odmor rezultatom 3:1.

Kako se završilo prvo tako je počelo drugo poluvrijeme. Prvo Ahmiš u 57.minuti povećava prednost na 4:1, da bi svojim trećim golom Rapić nagovijestio katastrofu Bosne povisivši na 5:1. Preko Lemeša Bosna brzo uspijeva smanjiti na 5:2, ali samo kratko jer domaći ponovo preko Rapića postižu svoj šesti, a njegov četvrti gol na utakmici.

Na taj način Bosna se oprostila od Kup takmičenja do kojeg joj očito i nije bilo posebno stalo obzirom da niko iz prve postave nije igrao ovu utakmicu, ali u eri kluba u kojoj nova Uprava stavlja fokus na svoju školu nogometa, povećava broj trenera, a nasuprot tome igrači iz juniorske selekcije koji naredne sezone treba da budu u prvom timu, prvo za vikend prime četiri gola od vršnjaka iz Hrasnice, a zatim šest golova od niželigaša NK Vareš svakako je tema za ozbiljnu analizu.

Visoko.co.ba