Predstavljamo Evoru di Cencio i Emu Vasiljević, mlade visočke penjačice, koje su na prvenstvu BiH u Mostaru ostvarile odlične rezultate

Takmičarke kluba Eko-Viking iz Visokog, Evora di Cencio i Ema Vasiljević, ostvarile su zapažene rezultate na prvom bosanskohercegovačkom Penjačkom takmičenju koje je održano u Mostaru i na kojem je sudjelovalo sedam ekipa sa ukupno 75 članova.

Obje su osvojile četvrto mjesto u svojim kategorijama, a uspješan organizator je bio Penjački savez BiH.

Mlade takmičarke smo posjetili na treningu u Vemi i na licu mjesta se uvjerili u stručan i besprijekoran rad koji se, pod budnim okom trenera, odvija na popularnoj adrenalinskoj stijeni, koja svakodnevno privlači veliki broj zainteresovanih za ovu sve popularniju sportsku disciplinu, prepunu najrazličitijih psiho-fizičkih izazova.

Evora i Ema su bile veoma raspoložene za razgovor, naglasivši zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima uz prigodnu poruku da se nikada ne smije odustajati i da treba vjerovati u sebe, svoje ciljeve i mogućnosti.

Za ostvarenje dobrih rezultata, dodale su, potrebni su maksimalan trud, rad i fokusiranost uz, veoma često presudan, motivacijski faktor.

Osvrnuvši se na dosadašnje aktivnosti, u prvi plan su, osim takmičarskih rezultata, stavile i pozitivnu energiju, druženje, nova prijateljstva i zdrav životni stil, koji kao cjelina čine ovu sportsku disciplinu jedinstvenom te sve popularnijom i prepoznatljivijom na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Inače, takmičenja se nastavljaju ubrzanim tempom, već tokom vikenda slijede novi izazovi u Banja Luci, a potom će uslijediti i veoma zanimljivo takmičenje u Visokom koje će okupiti najbolje penjače iz cijele Bosne i Hercegovine.

Slaven Mirković

visoko-rtv.ba