Završena Snooker liga BiH – divizija Visoko

Proteklog vikenda odigrano je 6. kolo, koje je ujedno i posljednje, Carlsberg Snooker lige BiH. Za odlazak na masters u Sarajevu borili su se Muamer Muratović, Abdulah Jahić i Almir Kilalić. Muamer je porazom u prvom kolu skoro pa izgubio šansu za plasman, jer je Abdulah Jahić uspješno preskočio svoju prvu prepreku, kao i Almir Kilalić.

Kilalić je pobjedom protiv Nijaza Pinjića već obezbijedio završni masters i sami ulazak u finale mu je bio dovoljan da osigura prvo mjesto u diviziji Visoko. U polufinalu je lakše od očekivanog savladao Envera Smolu i tako učinio finale rezultatski ne tako bitnim. Muameru je ostala nada da Abdulah bude poražen u drugom kolu i tako ipak nađe svoje mjesto. To se nije desilo i samim tim finalisti Almir Kilalić i Abdulah Jahić će se naći na smotri 24 najbolja snukeraša u Sarajevu na mastersu, koji će biti održan od 17. do 19. maja.

Važno je napomenuti da je Abdulah bio bolji u finalu rezultatom 3:1. Ujedno napominjemo da će ova dva igrača predstavljati naš grad na Balkan Snooker ligi B na turniru u Istanbulu, koji će se održati od 24. do 26. maja.

Preuzeto: visoko.co.ba