Visočka Bosna poražena od imenjaka iz Sarajeva

U derbiju Prve lige FBiH u Visokom su se sastali rukometaši dvije Bosne – domaće visočke i gostujuće sarajevske. Dueli ova dva tima su uvijek bili zanimljivi i neizvjesni, pa je tako bilo i sada. Nažalost, sam kraj meča ostaće diskutabilan, jer gol domaćih za 35:35 nije priznat, pošto je po mišljenju sudija vrijeme isteklo dok je lopta bila na putu prema golu.

Uslijedili su protesti domaćih, no sudije nisu promijenile odluku, tako da su gosti slavili pobjedu 35:34 i osvojili bitne bodove za povratak u društvo najboljih. Inače, prvo poluvrijeme je završeno 17:17, iako je domaći tim imao prednost 13:11, da bi sarajevska Bosna serijom 6:2 došla so 17:15. Ipak, Visočani mini serijom 2:0 stižu do egala.

Tako se slično nastavilo i u drugom poluvremenu, većinom se igralo gol za gol, da bi šest minuta prije kraja gostujući tim stigao do +2 (32:30 i 33:31). No domaćini opet mini serijom dolaze do 33:33, na nešto manje od 3 minute prije kraja.

Sarajevski tim dvije minute prije kraja opet dolazi do prednosti, koju anulira Bjelopoljak (34:34). Ipak, 40-ak sekundi prije kraja gosti postižu gol za, ispostaviće se, konačnih 35:34.

Sigurni smo da će se o završnici još dosta govoriti. Visočka Bosna je imala time-out i 20-ak sekundi za posljednji napad. Nažalost, odlukom sudija, navedeni gol nije priznat i bodovi odlaze u Sarajevo. Sve čestitke za igru visočkog tima koji se nije predavao niti jednog momenta protiv favorizovanog protivnika, no sreća ovoga puta nije bila na strani visočkih igrača.

visoko.co.ba