Visočanin Amir Čakić novi član španske ekipe BM Villa de Aranda, koja se takmiči u Asobal ligi

Amir Čakić, nekadašnji rukometaš RK “Bosna” Visoko i dobro poznati Visočanin koji je napravio lijepu rukometnu karijeru tokom svog života, ovih dana potpisao je novi ugovor sa ekipom BM Villa de Aranda.

Naime, klub iz Aranda de Duero odlučio je ove godine malo ozbiljnije napasti prema vrhu tablice u najjačoj španskoj Asobal rukometnoj ligi, te su se tako potrudili da u svoje redove dovedu neka značajnija pojačanja, kao što je Amir Čakić. Tokom prošle sezone ovaj tim je odigrao prilično dobro te su završili na 8. poziciji Asobal lige, zbog čega su odlučili da ove godine ostvare plasman u Europu, te zbog toga dovode internacionalna pojačanja.

Amir je nedavno i predstavljen kao novi igrač ovog kluba, te se nadamo da će doprinijeti pobjedama i uspjesima ovog, za Asobal ligu, relativno mladog kluba.

Podsjećanja radi Amir igra na poziciji srednjeg beka i lijevog krila, te je svoju karijeru počeo u visočkoj Bosni, nakon čega je nastupao i za sarajevsku Bosnu, Slogu Doboj, katarski Al-Rayyan, Juanfersu Gijon, te prošle sezone izraelsku Bnei Herzeliyu.

visoko.co.ba