Rukomet: Edin Tatar seli u poljski Pogon Sczecin

Iako je prije nekoliko dana bio dogovorio angažman sa zeničkim Čelikom golman Edin Tatar novu rukometnu sezonu 2015/2016 počet će u dresu poljskog Pogon Szczecina…

Uoči početka priprema sa Čelikom Tatar je dobio sjajnu ponudu da narednu sezonu brani u sve jačoj poljskoj ligi za ekipu Pogona Szczecina i odlučio se da prihvati taj izazov.

“Prije svega želio bih se zahvaliti mom prijatelju Faruku Halilbegoviću, koji me je preporučio Pogonu i prezadovoljan sam novim klubom. Iskoristio bih priliku i da se zahvalim predsjedniku Čelika, ali i cijelom klubu na razumijevanju što nisu pravili probleme prilikom mog odlaska u Poljsku.” – kaže Tatar i nastavlja:

“Dobio sam ponudu od vrlo jakog i ambicioznog kluba i drago mi je što ću biti dio ovakvog kolektiva. Ekipa je prošle sezone završila na četvrtom mjestu, a ove sezone žele korak više, a ja ću dati sve od sebe da pomognem ekipi.” – kazao je Tatar za SC.

Tatar je, kao što već pisali, branio za Vogošću, a prije Vogošćana bio je član visočke i sarajevske Bosne, te katarskog Al-Saada, a ugovor sa poljskom ekipom potpisao je na dvije godine.

www.magazinplus.eu – Autor: Sport Centar