FK “Novi Grad” bolji od ŠF “Visport” u finalu turnira povodom Dana nezavisnosti BiH – FOTO

Jučer je završen turnir za mlađe uzraste povodom Dana nezavisnosti BiH u organizaciji ŠF Visport Visoko na stadionu Luke, a na ovom turniru su učestvovale četiri ekipe NK Bosna Visoko, FK Novi Grad Sarajevo, FK Olimpic i ŠF Visport.

Početni udarac na otvaranju prvog turnira povodom Dana nezavisnosti BiH u organizaciji Visporta izveo je Faruk Ihtijarević, predsjednik NK Bosna Visoko.
Prvu utakmicu na turniru je odigrao domaćin ŠF Visport i FK Olimpic, a Visport je bio bolji sa 4:1. U drugoj utakmici sastali su se NK Bosna i FK Novi Grad, a gosti su bili bolji rezultatom 2:3.
U utakmici za treće mjesto igrali su NK Bosna i FK Olimpik gdje su gosti bili bolji s 3:0 od Bosne i tako zauzeli treće mjesto na ovom turniru.
U finalnom susretu između ŠF Visport-Zanatlije i FK Novi Grad, Sarajlije su slavile s 3:0 i time zauzeli 1. mjesto na turniru povodom Dana nezavisnosti BiH u Visokom.
Za najboljeg golmana turnira proglašen je Anis Semić iz ŠF Visport-Zanatlije Visoko, dok je najbolji igrač turnira Afaneh Nidal iz FK Novi Grad, a nagrade je uručio Edin Bukva – predsjednik RK Bosna Visoko. Nermin Pašalić je uručio nagradu za najboljeg strijelca, a to je bio Almo Nedim iz FK Novi Grad, dok je Dine Trebo uručio nagrade za prvo i drugo mjesto ispred VGT osiguranja, kao sponzora turnira.
Edin Muzaferija – Žuti ispred organizatora turnira ističe kako mu je drago da se održava ovakav turnir za mlađe kategorije u Visokom i nada se da će ovaj turnir u budućnosti postati tradicionalan s još mnogo više ekipa.

www.magazinplus.eu