Mladost iz Župče osvajač turnira povodom “Dana nezavisnosti BiH” u organizaciji FC Kosmos Gračanica

Jučer je završen memorijalni turnir povodom “Dana nezavisnosti BiH” u organizaciji FC Kosmos Gračanica, a osvajač turnira je NK Mladost iz Župče.

U utakmici za treće mjesto su se sastali FK Stupčanica i NK Jedinstvo Ilijaš, a gosti iz Olova su bili bolji s 2:1. Pogotke za Stupčanicu je postigao Munib Karahmetović u 17. i 58. min, dok je jedini pogodak za Jedinstvo postigao Ferid Mehmedović u 80. min.

U finalnoj utakmici između FC Kosmos Gračanica i NK Mladost iz Župče susret je završen u korist Mladosti s 3:1. Mladost je povela pogotkom Dine Ratkočeri u 25. min susreta, da bi Haris Hasanspahić povećao vodstvo od 2:0 u 47. min susreta. Kosmos je uspio u 77. min smanjiti rezultat na 2:1 pogotkom Asmira Mešanovića, ali Mladost je u 90. min uspjela povisiti rezultat pogotkom Nermina Imamovića za konačnih 3:1.

Za najboljeg golmana turnira je proglašen Eldin Selimović iz NK Mladost Župča, a najbolji strijelac je Asmir Mešinović iz FC Kosmos Gračanica, dok je najbolji igrač turnira Kemal Gačan iz FC Kosmos Gračanica.

Poredak:

1. NK MLADOST ŽUPČA
2. FK KOSMOS GRAČANICA
3. FK STUPČANICA – OLOVO
4. NK JEDINSTVO

www.magazinplus.eu