USOV: XIII prvenstvo FBiH u kuglanju za slijepe osobe

Savez slijepih Federacije BiH i Udruženje slijepih općine Visokorealizovali XIII prvenstvo FBiH u kuglanju za slijepe osobe

U Kulturno sportskom centru „Mladost“ u Visokom organizovano XIII federalno prvenstvo u kuglanju za slijepe osobe. Tehnička realizacija povjerena je Udruženju slijepih općine Visoko (USOV) koji je u ulozi domaćina i odličnim uslovima kuglaške dvorane ponudio puni ugođaj za odigravanje kuglaških mečeva. Na prvenstvu nastupilo pet općinskih saveza i udruženja slijepih osoba sa takmičarima u muškoj i ženskoj konkurenciji u tri kategorije takmičenja . Kuglaši iz Sarajeva, Tuzle, Bihaća, Živinica i domačina USOV Visoko pokazeli su zavidan nivo spremnosti , dobre orijentacije u prostoru i sigurne ruke u izbacivanju kugle, te dobrim i učinkovitim obaranjem čunjeva.
Naravno , nakon uspješnih i nadasve zanimljivih mečeva, postignuti su i dobri rezultati u pojedenačnoj konkurenciji kako su i nastupali takmičari , bez ekipnog bodovanja. Najbolji među njima su:

Kategorija žena:

B3: 2. mjesto Škrbić Temima i
1. mjesto Zahirović Emina obe iz
Sarajeva.
B2: 3.mjesto Kahrimanović Safija (Živinice)
2.Karišik Senada–Sarajevo,
1.Bajrica Munevera- Sarajevo
B1: 1. Ivana Bojić – Sarajevo

U plasmanu za muškarce najbolji su:

Kategorija B3: 1. Kapo Almedin- Sarajevo,2. Ahmo Delić – Bihaći 3. Kadić Munir – Sarajevo
B2: 1. Kahrimanović Kasim – Živinice,
2. Đukić Zoran- Sarajevo i 3. Softić
Sead – Visoko
B1: 1. Mato Bošnjak- Visoko,
2. Godinjak Armen- Sarajevo i
3. Kuduzović Damir – Tuzla

Federalno prvenstvo otvorio je predsjednik USOV Visoko gdin Jusić Elmedin zahvalivši se takmičarima na učešću i poželivši im dobar uspjeh u takmičenju. Dok je medalje i diplome za najbolje dodjelio i zvanično ovo 13. federalno prvenstvo zatvorio predsjednik Saveza slijepih FBiH gospodin Cigura Zdavko čestitajući na postignutom uspjehu, a ostalim poželi puno sreće i uspjeha u narednim takmičenjima, zahvalivši se i domaćinu na dobro organizovanom prvenstvu FBiH u kuglanju za slijepe.

Visoko; 19.11.2016.
Foto by
Senad Goralija