Predsjednik Bosne: Sve je izrežirano, igra se za sudije

Ne stišava se bura nakon današnjeg meča Prve lige FBiH između Zvijezde Gradačac  i Bosne Visoko (3:0).

Kako je već poznato, gostujući igrači su u 90. minuti nezadovoljni suđenjem sjeli na travnjak i nisu željeli igrati, a domaći su u međuvremenu postigli još dva pogotka.

U Bosni su razočarani, a svoj komentar  za SportSport.ba dao je predsjednik tog kluba Nermin Kadrić.

“Ovo je kap koja je prelila čašu onog što smo upozoravali i govorili, a to je da se ova liga igra samo za sudije. Igrači su tako odlučili da reaguju jer igra gubi smisao. Nema svrhe da se igra jer je sve izrežirano. Sa Zvijezdom smo imali korektan odnos i njima se nema šta prigovoriti. Nije bilo grubih startova, ali ovo je isključivo revolt prema suđenju”, kazao je Kadrić, te dodao.

“Mi ćemo dati podršku igračima, oni nose igru i takav potez ne bi uradili da nije bilo sramnog suđenja”.

Treba istaći da je nezadovoljstvo Visočana eskaliralo nakon isključenja pomoćnog trenera Dženana Hošića.

“On je reagovao na jednu odluku sudije kojeg je pitao: “Šta je ovo, zbog čega”? To je bila greška ili namjera, a on je jedva dočekao da pokaže crveni karton”, dodao je Kadrić.

Pravdu na meču u Gradačcu dijelio je glavni sudija Sanel Silić iz Cazina sa svojim pomoćnicima Adijem Šabićem iz Bihaća i Mirzom Čehajom iz Goražda. Četvrti sudija je bio Darko Obradović iz Stoca, a delegat Irfan Budimlić (Cazin). Kontrolor suđenja Pero Buhovac (Mostar).

 

Šabić: Nikada prije nisam vidio ovakve scene

 

Nermin Šabić za SportSport.ba:

“Ta dva gola koja smo dali u finišu nešto pretjerano ne bih komentarisao. Mislim da je došlo do nesporazuma našeg igrača, malo smo i mi bili zbunjeni. Ne želim komentarisati postupak igrača Bosne. Rastužilo me to, ali svako ima pravo da radi šta hoće. Moji igrači su dali svoj maksimum. Nikada nisam doživio takvu scenu, ni kao igrač ni kao trener. Bude suđenja i ovakvog i onakvog, ali nije bilo razloga za to. No, šta je tu je. Mene najviše zanima moja ekipa i mi želimo biti fer i korektni, a danas smo i bili takvi”.

 

SportSport.ba