Edhem Sirčo: Ne potcjenjujemo Zrinjski

Edhem Sirčo: Ne potcjenjujemo Zrinjski, Toromanović je sjajno pojačanje, očekujemo veliku podršku navijača

Rukometaši visočke Bosne su sa pripremama za drugi dio sezone počeli 10. januara. 
– Odradili smo tri sedmice priprema, bilo je sitnih povreda, koje su normalne za ovaj period. Mislim da smo se dobro pripremili, igrači su poželjeli igrati zvanične utakmice, tako da svi jedva čekamo sutrašnji duel, kaže trener Bosne Edhem Sirčo.

Danas visočki rukometaši dočekuju Zrinjski u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH, a gostujući tim pojačan je novim-starim trenerom Zdravkom Medićem. 
– Zrinjski nećemo potcijeniti, povratak Medića je plus za njih. Pred kraj prvog dijela prvenstva na našem terenu smo igrali jednu ravnopravnu utakmicu, koju smo teško prelomili u našu korist. Dakle, nema opuštanja, a ako želimo prolaz dalje, a želimo, moramo prvo pobijediti na domaćem terenu, pa ćemo se okrenuti revanšu, poručuje trener Bosne. 
Ova ekipa u pauzi je dobila pojačanje u vidu Muhameda Toromanovića na poziciji pivota, ali problema ima na desnoj strani, gdje je otišao Mirza Mimić (Vogošća), dok je Mirza Kapić i dalje povrijeđen. 
– Zasigurno da smo sa Toromanovićem dobili puno na pivou, a otvorile su se nam se neke mogućnosti da igramo odbranu 6-0, tako da smo dobili mnogo. Što se tiče desne strane, imamo problem, ali vjerujem da ćemo to uspjeti nadomjestiti, rekao je trener Bosne, koji je na kraju dodao:
– Kao što su nas bodrili prvu polusezonu, očekujem da navijači i dalje budu uz nas. Nadam se da će biti još više gledalaca i nadam se da će dvorana biti fino popunjena, jer nam je ta podrška od izuzetne važnosti.

Utakmica RK Bosna – HMRK Zrinjski igra se danas (subota) od 18 sati u KSC Mladost Visoko!

Foto: Ermin Zukić / Magazin Plus

#budibosna
#volimsvakubosnualvisockunajvise