KUP BiH: RK Bosna – RK Zrinjski 31:18

KUP BiH: RK Bosna – RK Zrinjski 31:18

Visočka Bosna večeras je još jednom potvrdila visoke ambicije u Kup takmičenju nadigravši rivala iz Mostara, RK Zrinjski, u svim elementima igre. Trener Sirčo je ovu  utakmicu počeo sa Imamagićem na lijevom i Kesom na desnom krilu, igračima koji inače igraju bekovske pozicije, taktikom koja je podsjetila na formaciju sa kojom je nedavno igrala francuska reprezentacija sa Dinartom na čelu.

Prvih gol za naš tim postigao je Ivan Divković, a nakon početnih 10-tak minuta gdje se praktično igralo “gol-za-gol” i gdje su obje ekipe pokušavale da razigraju svoje pivote, naši rukometaši su se polako počeli odvajati od protivnika i graditi prednost. Od prve minute primijetilo se da je u ovoj utakmici kapiten Harmandić izuzetno raspoložen, baš kao i golman Sirčo koji je odbranama zicera dizao publiku na noge, dok je trener Sirčo tražio da od igrača maksimalnu koncentraciju.

Da se utakmica u rezultatskom smislu u potpunosti “prelomi” još u prvom poluvremenu nedostajalo je malo koncentracije, uz činjenicu da su naši igrači u prvih 30 minuta “zaradili” 4 isključenja, od čega su dva isključenja Tarika Međića u kratkom intervalu bila posebno zabrinjavajuća, pa se tako na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 16:10.

U drugom poluvremenu, naši momci su dodatno pojačali igru u odbrani gdje je osvježenje svojim ulaskom u igru unio Mahir Burić te kažnjavali praktično svaku grešku protivnika, a atmosferu na tribinama do vrhunca ponovo su dovele odbrane Sirče, atraktivna dodavanja Harmandića i golovi iz kontra napada. Igrači Zrinjskog nisu imali adekvatan odgovor na igru našeg tima, pa je u posljednjih 15-tak minuta bilo pitanje samo sa kolikom razlikom će slaviti naš tim, što je otvorilo dodatni prostor za atraktivne akcije i golove, a što su najvjerniji navijači visočkog kluba pozdravili ovacijama sa tribina.

Šta reći za kapitena Adnana Harmandića? Kapiten je ovu utakmicu završio sa nevjerovatnih 15 postignutih golova, od čega 6 iz sedmerca, te još jednom pokazao o kakvom igraču i lideru na terenu i izvan njega se zapravo radi. Uz Harmandića, efikasni su bili Toromanović i Međić sa po 4 gola, uz napomenu da je upravo Toromanović izborio najveći broj sedmeraca, Keso je postigao 3 gola sa krilne pozicije, Čabaravdić i Divković po 2, a Imamagić 1. Enes Sirčo je utakmicu završio sa 13 odbrana. U redovima Zrinjskog, najefikasniji su bili Grgić sa 5 i Džeba sa 4 postignuta gola.

Revanš utakmica 1/4 finala Kupa je zakazana za 7 dana u Mostaru, gdje će naši momci otputovati sa velikom prednošću, ali sigurno i sa željom da odigraju još jednu dobru utakmicu, izbore plasman u polufinale Kupa, adekvatno rasporede snage te se na najbolji način pripreme za nastavak Premijer lige i gostovanje u Maglaju. Do tada, možemo samo čestitati našim rukometašima na ovoj izuzetnoj pobjedi te se zahvaliti navijačima koji su došli u dvoranu da podrže rukometaše visočke Bosne.