Bosna slavila u Mostaru i ostala u utrci za najviši plasman

Naši rukometaši večeras u Mostaru slavili su protiv ekipe RK Zrinjski rezultatom 31:23 (poluvrijeme 16:13) te na taj način ostali u borbi za najviše plasman u regularnom dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako su naši rukometaši s obzirom na poziciju na tabeli u Mostar otputovali kao favoriti u utakmici sa sportskim prijateljima iz RK Zrinjski, bilo je jasno da će za pobjedu biti potrebno pružiti maksimum, budući da je ekipa Zrinjskog, bez obzira na trenutnu rezultatsku krizu, i dalje u igri za pozicije koje vode u play-off.

Naši rukometaši su dobro otvorili utakmicu, a istakao se kapiten Harmandić koji je postigao prva 3 gola za naš tim. Iako smo već od samog početka utakmice imali priliku da se rezultatski odvojimo, tehničke greške naših igrača u napadu dobro su koristili igrači Zrinjskog pa se u prvih 20-tak minuta utakmice igralo praktično gol-za-gol. Harmandiću u napadu su se pridružili Imamagić, Toromanović i Kapić, te su naši već u prvom poluvremenu stigli i na 5 golova prednosti, zahvaljujući boljoj igri u odbrani te sjajnim intervencijama Grče, koji je do kraja skupio 18 odbrana od čega i 2 sedmerca. Faruk Čolo, koji nakon odsustva još uvijek traži pravu golgetersku formu, istakao se sa par dobrih asistencija za Toromanovića. Ipak, do kraja poluvremena Zrinjski je iskoristio igrača više u polju te svoj zaostatak smanjio na 3 gola razlike.

Početkom drugog poluvremena RK Zrinjski se ponovo “vratio u utakmicu” te izjednačio rezultat, no naši nisu dopustili da Zrinjski napravi potpuni preokret te povede tokom drugog poluvremena. Zrinjski se držao u zaostatku od 2-3 gola sve do zadnjih 10 minuta, kada su se naši uspjeli i definitivno rezultatski odvojiti, uz veoma bitnu seriju golova Mahira Burića, te doći do 16. pobjede u ovoj sezoni rezultatom 31:23.

Narednu utakmicu naši rukometaši igraju u Visokom protiv RK Gračanica te bi u slučaju pobjede sa 5 ili više golova razlike, naši rukometaši 2 kola prije kraja bili u prilici da sami odlučuju o konačnom plasmanu u regularnom dijelu sezone. Ipak, u ovom trenutku se ne treba zamarati sa gol razlikom već vrijeme do utakmice iskoristiti za pripremu ekipe na najbolji način te ići na pobjedu u utakmici koja će se igrati u srijedu, 24. aprila, u Visokom.

RK Zrinjski Mostar – RK Bosna Visoko 23:31 (poluvrijeme 13:16). Dvorana: Bijeli Brijeg Mostar. Sudije: Pandžić/Šatordžija. Delegat: Sušić. Sedmerci: Zrinjski 4(2), Bosna 2(2). Isključenja: Zrinjski 4 min., Bosna 8 min.

RK Zrinjski Mostar: Perić, Vučina, Bošković 5, Čule, Mandarić 2, Šaravanja, Kozina, Pavlović 4, Ivanović 2, Grgić 5, Babić, Grbavac, Marić 1, Kožulj 1, Primorac, Džeba 3.
Trener: Dario Pušić.

RK Bosna Visoko: Grčo, Čabaravdić 1, Burić 3, Kapić 4, Harmandić 6, Čolo, Sirčo, Selimović, Toromanović 8, Imamagić 7, Omanović 2, Jamaković.
Trener: Edhem Sirčo

rkbosna.ba