Uspješno održano prvo kolo lige kolektiv BOSNA RUDAR

Uspješno održano prvo kolo lige kolektiv BOSNA RUDAR


Fahrudin Adilović i Amina Hrvat pozvani kao perspektivni sportisti koje podržava TKD svez BiH koje finansijski podržava kako bi stigli do ciljeva i vrhunski rezultata!

Dana 27.01.2024. godine sportskoj sali Franjevačke klasične gimnazije u Visokom uz prisustvo velikog broja ljubitelja borilačkih sportova održano je prvo kolo lige u tekvandou u organizaciji TKD Bosna-Rudar.

U prvom kolu lige nastupilo je preko 150 takmičara koji su došli iz svih puntova našeg Taekwondo Kolektiva Bosna Rudar (Kaknja, Breze, Visokog, Vareša i Kiseljaka). Prisutni gledaoci uživali su u atrktivnim potezima takmičara i često puta njihove akcije nagrađivali su salvama aplauza na otvorenoj sceni.

Sa onim što smo vidjeli u ovom prvom kolu takmičenja zadovoljni smoprikazanim nastupom brojnih takmčara naših takmičara a koji spadaju u naše nove nade i koji su došli u ogromnom broju iz naših sekcija koje treniraju u 5 gradova. U pauzi od takmičenja najmlađim takmiačrima su dodijeljeni vrijedni pokloni te su isti učestvovali u igri i druženju sa Mickey Mouse.

Kroz cijelu tekuću godinu organizovat žemo kola i takmičenje u ovoj ligi a biti će ukupno održano 6 kola. Sljedeče, drugo kolo je u zadnjoj sedmici mjeseca marta i biće održano u Kaknju. Plarinano je da se svako kola održi u drugom gradu gdje trenira naš Kolektiv.

Sigurno da će ova liga donijeti afirmaciju mnogih naših članova gdje će kroz međusobni duel, steći afirmaciju za nastup na brojnim takmičenjima kako u našoj domovini tako i u inozemstvu i sa kojih će doći sa brojnim peharima, medaljama, priznanjima…

Takođe, u Sarajevu se, od 26. do 28. januara održalo u organizaciji Taekwondo saveza BiH – okupljanje perspektivnog tima u olimpijskom taekwondou koje vode WT treneri reprezentacije Haris Husić i Seung Ki Hong. Ovo je prvo okupljanje tima i testiranje sportista za predstojeću takmičarsku sezonu.

Treninzima su bili prisutni naši članovi seniorka Amina Hrvat i junior Fahrudin Adilović koji su članovi odgovarajučih selekcija Taekwondo saveza BiH.

Idemo još, više, brze i jače.

VAŠ TAEKWONDO KOLEKTIV BOSNA!